„Avem deja imunitate în faţa acestor atacuri. A fost suficient timp să ne dăm seama că putem înfrunta acest regim. Iată de ce ne-am lansat şi cred că vom duce această cruce până la capăt. Va fi mai complicat ulterior, când pe de o parte va trebui să te baţi cu sistemul, iar pe de altă parte să demonstrezi oamenilor că nu eşti în stare doar să termini cu acest sistem, dar şi să aduci ţara pe un făgaşul normalităţii şi să oamenii la un trai decent”, a declarat Andrei Năstase la Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

„Noi rezistăm şi atâta timp cât suntem doi, cât nu am anunţat singurul candidat ei trbeuie să bată în ambii. Această guvernare a demonstrat că nu poate altfel să lupte, să demonstreze că are candidaţi mai buni. Cel mai mult ne sperie că aceşti oameni nu mai respectă legile, Constituţia. N-o să ne mirăm dacă într-o zi o să aflăm că n-o să avem alegeri prezidenţiale. Cumva ne-am obişnuit cu surprize de asemenea dimensiuni”, a declarat Maia Sandu.

Liderii PPDA şi PAS s-au referit la posibilitatea de a face front comun şi la următoarele alegeri parlamentare.

„Trebuie să vedem cu ce se termină acest prim pas, pentru că trebuie să facem ca lucrurile să se întâmple bine. O să învăţăm din greşeli şi o că construim mai departe strategiile. O conlucrare se construieşti în timp”, a menţionat Maia Sandu. 

„Eu pot să zic doar un lucru, cred că am greşit atunci când nu am făcut mai multe eforturi să ne consolidăm, să ne unim ceva mai înainte, să fi pledat în permanenţă pentru alegeri parlamentare anticipate şi prezidenţiale concomitente, poate că aici a fost o mică eroare a noastră”, a spus Andrei Năstase.

Candidatul unic al forţelor antiologarhice pentru alegerile prezidenţiale din toamnă va fi anunţat la momentul oportun. Cert este că va fi sau Andrei Năstase, sau Maia Sandu.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.