La cei 41 de ani, Andrei Năstase spune că se simte un om împlinit, iar ce îşi doreşte cel mai mult, este să trăiască alături de toţi conaţionalii săi într-un stat liber şi prosper.

Ziua a început frumos pentru omagiat. Primii care au venit la aniversarea liderului mişcării protestatare au fost desigur susţinătorii săi şi membrii Platformei DA, care i-au dăruit flori şi i-au adresat cele mai sincere urări de sănătate şi rezistenţă în demersul său civic şi politic.

Cum era şi firesc, printre organizatorii surprizei, a fost şi fratele său mai mare Vasile Năstase, membru al Platformei DA, jurnalist şi deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, semnatar al Declaraţiei de Independenţă, dar nu în ultimul rând, un prieten adevărat.

Vizibil emoţionat, Andrei Năstase le-a mulţumit tuturor pentru aprecieri şi i-a asigurat că va continua să militeze pentru demnitate şi adevăr.

„Pentru mine eu sunt un om împlinit, eu am o familie, eu am o mamă care mă iubeşte şi o iubesc, eu am un frate, eu am o casă, eu sunt un om implinit. Ceea ce îmi doresc eu la vârsta mea este ca ţara mea să fie una liberă, prosperă, pentru cetăţenii ei şi nu pentru cei care au batjocorit-o de-a lungul timpului. Am nevoie de sprijinul dvs. în toate, inclusiv în a ne consolida în a ne uni şi a fi o forţă de neîntrecut. Noi avem o obligaţie şi nu e doar pentru noi, pentru partidul nostru, pentru familiile noastre avem o obligaţie enormă faţă de ceea ce ne-am angajat în faţa oamenilor, faţă de această ţară care s-a dedicat, jertfit prea mult 25 de ani pe altarul mafiei, altarul corupţiei, altarul nedreptăţii. Este momentul să facem schimbarea, este momentul să transformăm ţara noastră într-o ţară în care vrei să trăieşti, într-o ţară în care hoţii să ajungă la puşcărie, iar oamenii de treabă, oamenii de valoare să ajungă acolo unde le este locul şi nu invers. De asta vă mulţumesc tuturor, să fim aproape, să fim alături, să atragem alături de noi oameni noi de valoare. Acei care nu s-au regăsit aici este bine că au plecat, au plecat la timp, au plecat pentru anumite foloase, anumite servicii pe care aici nu puteau să le găsească. Aici nu se vine pentru a se lua, aici se vine pentru a dta, pentru a dărui celor din jur, apropiaţilor tăi, concetăţenilor tăi, ţării tale tot ce e mai bun în tine”, a declarat Andrei Năstase.

Andrei Năstase este liderul Platformei Civice Demnitate şi Adevăr şi reprezintă emanaţia protestelor de amploare organizate pe parcursul anilor 2015 şi 2016. S-a născut în 1975 în satul Mândreşti, raionul Teleneşti. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. A fost lector, dar şi şef de catedră la Facultatea Management Artistic a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice unde a predat teoria generală a dreptului. La începutul anului 2015, alături de mai mulţi lideri de opinie, jurnalişti, jurişti, politologi, ambasadori a participat la înfiinţarea Platformei Civice Demnitate şi Adevăr.

Este preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale. La 1 noiembrie 2015 a fost ales Preşedinte al Biroului Executiv al Grupului de Iniţiativă constituit în vederea organizării referendumului republican de modificare a Constituţiei sub aspectul alegerii şi demiterii directe a preşedintelui de către popor, limitarea imunităţii parlamentare şi a numărului de deputaţi de la 101 la 71. A elaborat proiectele de legi care au fost ulterior expertizate şi avizate pozitiv de către Curtea Constituţională.