„Am organizat acest briefing în legătură cu evenimentele de astăzi, toate după un scenariu bine gândit. Este vorba despre eliberarea complicelui Shor din arest şi cel de al doi eveniment minor ieşirea din Platforma Demnitate şi Adevăr a unui grup de oameni care nu s-au mai regăsit în activităţile Platformei care coincid cu dezideratele populare. Noi considerăm că este crimă eliberarea de către Plahotniuc a complicelui Shor, o sfidarea a bunului simţ, o sfidarea a justiţie şi o demonstraţie a faptului că statul nostru  rămâne capturat. Suntem în situaţia unei dictaturi care îşi arată tot mai mult capacităţile de  a ne ţine în captivitate”, a declarat Andrei Năstase.  

„Această acţiune a lui Plahotniuc urmată de acel briefing, acea conferinţă de presă organizată de unele persoane care au anticipat  o decizie de scoatere a lor din partid pentru inactivitate şi pentru activităţi de sabotaj a Platformei. Pentru ca să umbrească activităţile sale criminale, inclusiv eliberarea lui Shor, a fost nevoie de acest briefing în care au fost pronunţate numele pe care le pronunţă Plahotniuc şi consilierii lui, le pronunţă holdingul său. Au fost făcute declaraţii calomnioase la adresa membrilor Platformei Demnitate şi Adevăr”, a adăugat liderul mişcării protestatare.

„Trebuie de spus că nimic nu se petrece nimic întâmplător, dacă cineva a organizat ceva a avut nevoie. Astfel de acţiuni – ieşire, plecare – au un scop bine determinat. Deci, funcţionarii statului au întreprins nişte acţiuni îndreptate la distrugerea Partidului Platformei Demnitate şi Adevăr. Acesta este doar nişte începutul”, a menţionat Stanislav Pavlovschi.

În context, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, a declarat: „Consider că ceea ce s-a întâmplat la Curtea de Apel este încă o scuipătură în faţa poporului, însă o dată s-a demonstrat că avem justiţie selectivă. A fost eliberat un individ care era unealta docilă a furtului miliardului, prin care au trecut toate operaţiunile de devalizare a sistemului bancar”.   

Amintim că astăzi Ilan Shor a fost transferat în arest la domiciliu. Această decizie a fost luată de Curtea de Apel. Tot astăzi, un grup de persoane a anunţat că pleacă din Platforma Demnitate şi Adevăr.