Dodon a fost singura candidatură propusă, iar decizia privind susţinerea acestuia la scrutinul pentru alegerea şefului statului a fost luată cu votul unanim al participanţilor la Consiliul Republican al PSRM.

Partidul a anunţat deja că va depune astăzi la ora 15:00, la Comisia Electorală Centrală, cererea pentru înregistrarea grupului de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor în susţinerea candidatului.

Igor Dodon are 41 de ani, s-a născut în satul Sadova din raionul Călăraşi. A absolvit Facultatea de Economie din cadrul Universităţii Agrare de Stat din Moldova (1997) şi apoi Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova (1998).

A ocupat funcţia de prim-viceprim-ministru al Republicii Moldova din 2008 până în 2009 şi cea de ministru al Economiei şi Comerţului din 2006 până în 2009.

Începând cu 2009 este deputat în Parlamentul Republicii Moldova, iniţial ales pe listele PCRM. Pe 4 noiembrie 2011, împreună cu Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc a părăsit fracţiunea PCRM din Parlament.

Ulterior, cei trei au aderat la Partidul Socialiştilor din Republica Moldova. În 2011, Igor Dodon a fost ales preşedinte al PSRM.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.