Totodată, PAS confirmă încă o dată angajamentul privind desemnarea candidatului comun, la momentul oportun, în baza opiniei cetăţenilor.

„Vă chem pe toţi cetăţenii Republicii Moldova obosiţi de hoţie şi corupţie: haideţi să pornim de aici, de la instituţia prezidenţială, curăţarea clasei politice şi recâştigarea independenţei RM. Republica Moldova are nevoie de un preşedinte al cetăţenilor, nu al clasei politice expirate. Un preşedinte ales de cetăţeni, cel în care poporul are încredere, are toată puterea să schimbe lucrurile conform legii, într-un cadru constituţional, şi poate să scoată din captivitate statul, căzut în mâinile unei clase politice corupte şi nocive”, a declarat Maia Sandu.
 
Formaţiunea a constituit grupul de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor susţinătorilor Maiei Sandu. Conducător al grupului a fost desemnat Igor Grosu. Membrii PAS urmează să depună astăzi la Comisia Electorală Centrală actele necesare şi lista membrilor grupului de iniţiativă.
 
După înregistrarea la CEC, grupul de iniţiativă urmează să colecteze semnăturile a minimum 15 000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi (cel puţin 18).
 
Precizăm că şi Consiliul Politic Naţional al Platformei Demnitate şi Adevăr a votat o declaraţie în care cheamă reprezentanţii societăţii civile să convoace o nouă adunare a Forului Civic, care să identifice şi să propună soluţii pentru consolidarea forţelor politice sănătoase, participarea cu un singur candidat la alegerile prezidenţiale şi o listă comună la alegerile parlamentare.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.