„Ce scrie pe siteul revistei americane Forbes Kenneth Rapoza: „jaful secolului” din RM a ajuns în atenţia instituţiilor de drept din SUA, Interpol a realizat o investigaţie a activităţilor lui Plahotniuc în întreaga Europa de Vest începând cu 2007 şi crede că oligarhul este asociat cu una dintre cele mai mari grupări mafiote ruse, Solnţevskaia, în lunile următoare ar putea fi emise mandate de arestare pe numele lui Plahotniuc şi al complicelui său, Serghei Iaralov, care este deţinător al paşaportului american şi începând cu 2009, odată cu venirea partidului lui Plahotniuc la putere, RM a devenit o conductă internaţională de spălare a banilor”, spune deputatul PSRM.

„Ei ce să spun? Când asemenea materiale apar în Forbes, fie şi pe site, lucrurile se complică. E o revistă totuşi, conectată la establishmentul american. Se pare că cepul s-a deschis. Săptămânal, diverse ziare, portaluri, politicieni, businessmani, apar cu declaraţii contra oligarhului.
Acuzaţiile sunt prea grave pentru a fi neglijate mult timp. Oligarhul greşeşte tot mai des, a devenit iraţional. Păpuşarul nu a rezistat tentaţiei puterii, s-a crezut infailibil şi invincibil, declanşând războiul total şi pe toate fronturile. Or, partenerii săi se pare că tot nu sunt făcuţi cu degetul. E suficient că Filat, Shor sau Platon să vorbească şi sfârşitul va fi inevitabil. Platon pare a fi cel mai dispus s-o facă”, a adăugat Ţîrdea.

Precizăm că revista americană Forbes a scris că frauda din sectorul bancar din Republica Moldova a ajuns în atenţia instituţiilor de drept din SUA, iar în lunile următoare ar putea fi emise mandate de arestare pe numele lui Plahotniuc şi al complicelui său, Serghei Iaralov, care este deţinător al paşaportului american.