„Am ajuns în 2016 la o dictatură subtilă, dar evidentă, din păcate. Mă îndoiesc totuşi că cineva ar putea să ne pună căluşul în gură, deşi se pot închide instituţii media", a declarat Nicolae Misail în cadrul emisiunii Alb&Negru de la Unimedia.

„Dictatura se manifestă prin manipularea unor primari să treacă la un partid, prin manipularea oamenilor de afaceri, antreprenori care să plătească anumite sume sau să se conformeze anumitor direcţii, anumitui partid şi în special prin capitularea justiţiei în faţa unei singure persoane”, a precizat secretarul Asociaţiei „Parlament'90”.

Fostul parlamentar a criticat dur activitatea actualului Legislativ, precum şi modul în care sunt votat actele normative.

„În Parlament poate nu este dictatură, dar e un târg foarte urât. Noi votăm legea asta, iar tu altele trei. Şi cumpărarea cu bani grei. La conducerea statului sunt băieţaşi de mingi. Foarte mulţi ajung în anumite posturi pentru a întregi afacerea, pentru a-şi însuşi nişte comisioane", a spus Nicolae Misail.