Potrivit acestuia, scrutinul prezidenţial va fi fraudat, în capul mesei fiind puşi banii. „Se vor cumpăra alegătorii, alte tehnologii şi scheme nu sunt”, spune liderul comuniştilor, notează independent.md.

„Climatul va fi acelaşi care a fost şi la ultimele alegeri parlamentare şi locale. Deja s-a început falsificarea alegerilor prezidenţiale. Zilele acestea am citit o cifră care a fost pronunţată de către CEC, că avem în ţară peste 3 milioane de alegători, nici nu avem atâţia oameni, începând de la copiii din maternitate care o să se nască încă mâine. Adică, o să meargă aceleaşi scheme de fraudare a acestor alegeri, în capul mesei vor fi puşi banii, să vor cumpăra alegătorii, alte tehnologii şi scheme nu sunt. O să alegă pe cine vor vrea, chiar şi un fotoliu pe care va fi scris Preşedinte. Eu nu în zadar vorbesc despre aceste lucruri, pentru că noi cunoaştem cum s-au petrecut ultimele alegeri în Republica Moldova, numai prin falsificări. Deja nu le ajung falsificări în ziua alegerilor şi în timpul alegerilor, dar fac aceste lucruri de mafiotizare, concentrare deja a acestor aleşi în grupări. În Parlament vin cu 19 mandate, dar deja formează majoritate constituţională – le-au mai rămas 2-3 mandate. Sunt alegeri prezidenţiale impuse şi falsificate împreună cu CC, tot aşa rezultat vor obţine”, a declarat Voronin într-un interviu pentru tribuna.md.

Totodată, Voronin declară că actuala guvernare vrea să aleagă în fruntea statului o nouă „păpuşă”.

„Cei de la guvernare vor să aleagă iar o păpuşă sau au alte planuri. Se pare că ei au dorinţa de a se menţine la guvernare cu orice preţ. Pe mine acest lucru, un aşa preţ nu mă interesează, în nici un caz eu nu pot să mă implic în lucruri care nu sunt clare, care nu sunt bazate pe lege în genere”, a declarat Voronin.

Liderul comuniştilor s-a pronunţat şi asupra situaţiei din societate, apreciind că în orice moment poate izbucni o explozie socială nemaipomenită, care nu o să fie controlată nici de partide şi nici de guvernare

„De fapt, situaţia este foarte complicată în ceea ce ţine de viaţa de fiecare zi a cetăţeanului în ţara noastră. În orice zi poate să izbucnească o explozie socială nemaipomenită care nu o să fie controlată nici de partide şi nici de guvernare. Mie îmi pare că ziua aceasta se apropie mult mai concret şi mult mai real decât ceea ce o să se întâmple la viitoarele alegeri prezidenţiale”, a mai spus Vladimir Voronin.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.