„După ce ne-aţi „stabilizat”, aruncându-ne în braţele oligarhiei corupte, ne daţi şi lecţii de identitate?! Aşa ceva şi-au permis doar „prietenii” din est. Lăsaţi-ne pe noi, cetăţenii Republicii Moldova, să decidem cine suntem, ce limbă vorbim, cu cine să fim prieteni. Pentru asta înaintaşii noştri au luptat şi au fost duşi în Gulag”, declară ex prim-ministrul pe pagina sa de Facebook.
 
Totodată, Ion Sturza accentuează că în cazul în care ambasadorul Pettit ar vrea să vadă o cortină de fier între RM şi România, ar putea să o construiască din camioanele vechi americane care au participat la parada de Ziua Independenţei.

„Dacă doriţi o cortină de fier între Moldova şi România, puteţi să o faceţi din camioanele americane, vechi de un veac, demonstrate în „ţarcul independenţei” de la Chişinău. Aşa o „zonă verde” de stabilitate. Ca în „democraţiile” din Africa şi America Latină”, a mărturisit Sturza.

„Vă invit la dezbateri publice. Dacă e poziţia Departamentului de Stat, trebuie clarificat. Frustrant...”, a mai spus fostul prim-ministru.

Precizăm că acum câteva zile James Pettit a declarat că unirea Republicii Moldova cu România nu este o alegere practică şi nu va îmbunătăţi situaţia românilor din Basarabia.

„Consider că este foarte important şi aceasta, desigur, este politica noastră, cred că şi politica de aici. Moldova trebuie să rămână un stat suveran şi independent în cadrul unor graniţe sigure. Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică şi nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova. Ceea ce va face lucrurile mai bune aici în Moldova este cooperarea dintre clasa politică şi oamenii din Moldova pentru ca ei toţi să contribuie la realizarea unei ţări mai bune pentru moldoveni,” a mărturisit James Pettit, ambasadorul SUA în Moldova.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.