Ceremonia oficială de întâmpinare cu onoruri militare este urmată de o întrevedere tete-a-tete a celor doi prim-miniştri şi de întâlnirea în plenul delegaţiilor.

Pe agenda vizitei sunt prevăzute şi întrevederi cu preşedintele ţării Nicolae Timofti şi cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Dacian Cioloş este însoţit de vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Victor Grigorescu, ministrul Energiei, Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice, Raluca Prună, ministrul Justiţiei, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, şi Maria Ligor, ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni.

Premierul român se va întâlni şi cu reprezentanţi ai societăţii civile din Republica Moldova, cu autorităţi locale reprezentate în Congresul Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) şi cu reprezentanţi ai formaţiunilor politice de opoziţie parlamentare şi neparlamentare de la Chişinău.

În cursul vizitei, şeful Guvernului de la Bucureşti va depune şi o coroană de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău.

Totodată, prim-ministrul român va merge la grădiniţa din satul Selemet, raionul Cimişlia, inclusă în programul de reabilitare şi dotare a unităţilor preşcolare din Republica Moldova cu asistenţă tehnică şi financiară din partea Guvernului României.