„De la votarea nocturnă, cu depunerea jurământului în pădure, Guvernul de la Chişinău nu încetează să ne minuneze. Mai întâi i-au spus cetăţeanului că statul se afla în mare pericol. Erau gata-gata să vină la putere nişte forţe oculte, dacă nu reuşea PDM să înjghebe din strânsuri o monstruoasă majoritate parlamentară, făcându-se a uita cum ei au demis guvernul Streleţ, adică şi pe proprii miniştri. Unui deputat, care a votat această pramatie de guvern din considerente strict egoiste, i-a plăcut atât de mult ideea încât o foloseşte deja drept scuză pentru electoratul necăjit, furat şi minţit de golanii politici. Pokemonul din fruntea guvernului s-a obligat să găsească miliardul furat, dar, la scurt timp, a spus că promisiunea a fost doar o... metaforă. În mare criză de idei, soluţii şi bani în haznaua statului Coordonatorul a decis să fericească el poporul din banii furaţi, instalând, de la Naslavcea la Giurgiuleşti, terenuri de joacă pentru copii”, a scris Maria Ciobanu pe o reţea de socializare.

„În scurtele pauze pe care şi le permite, mai arborează şi câte un tricolor, pe ici-colea. Patriot, ce mai! Ca să înţeleagă cine trebuie că ei nu vor pleca la gunoiştea istoriei atât de repede, au dat publicităţii un Registru al celor morţi, care îi vor vota în mod solidar. Morţii nu mint şi nu trădează”, spune deputatul.

Mai mult, Maria Ciobanu menţionează: „Cu aceste evenimente încep televiziunile lui Al Capone de Grozeşti turnatul macaroanelor pe urechile privitorilor. Între timp Pokemonul mai însuşeşte şi cuvinte noi: stabilitate, independenţă, libertate. Ele vor constitui nucleul semantic al discursului pe care îl va ţine la parada lui Şalaru, după care va dansa tananica pe o hartă care, chipurile, reprezintă statul Republica Moldova. De ce să nu ne fudulim? Fudulia nu-i cu bani! Armata străină de ocupaţie îi ajută Guvernului Filip/Plahotniuc să fie... independent”.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.