Cetăţenii moldoveni care muncesc în Rusia i-au adresat mai multe întrebări liderului Platformei Demnitate şi Adevăr. Oamenii s-au arătat interesaţi de alegerile prezidenţiale din această toamnă. Cei prezenţi la întrevedere s-au plâns şi de politicile statului în raport cu moldovenii care muncesc peste hotare, iar Andrei Năstase a subliniat că cetăţenii trebuie protejaţi, oriunde s-ar afla.

„Ne-am oprit la alegerile prezidenţiale nu pentru ca eu să devin preşedinte, nu am nevoie de asta. Avem nevoie de instituţia prezidenţială pentru a putea apropia pe toate căile alegerile parlamentare anticipate. Eu vă dau un exemplu. Este prerogativa preşedintelui să numească procurorul general. Eu personal nu voi numi niciodată un procuror general pe care-l va pune Plahotniuc, că el vrea să-l pună. Nu! Un preşedinte are dreptul să blocheze o lege, s-o suspende până la hotărârea Curţii Constituţionale, să n-o promulge. Are pârghii preşedintele, insuficiente pentru a schimba în totalitate situaţia din ţară, dar suficiente pentru a apropia alegeri parlamentare”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

La eveniment şi-au făcut apariţia şi câţiva cetăţeni, reprezentanţi ai unor partide politice. Aceştia au pus mai multe întrebări provocatoare şi au încercat să saboteze întrevederea. Incidentul a fost mediatizat de către posturile de televiziune controlate de prim-vicepreşedintele PD, Vladimir Plahotniuc, care au scos din context replicile provocatorilor.

Reprezentanţii diasporei care au participat la întrevederea cu liderii Platformei DA se arată indignaţi de felul în care a fost reflectat evenimentul în presa afiliată oligarhului.

Oligarhul Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru comentarii. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.