„Credeam că cei mai buni specialişti în minciună şi manipulare sunt posturile TV ale lui Plahotniuc. Dar văd că aceştia au concurenţi. Dar poate nu sunt concurenţi? Poate totul a fost montat în acelaşi studio. Am văzut un filmuleţ de trei minute de la întrevederea noastră cu diaspora la Moscova. În acesta se vede cum tovarăşul Mîţu, reprezentantul Partidului Ruso-Slavon, încearcă să dea peste cap întrevederea cu ajutorul a încă trei bărbaţi. În video pot fi observate întrebările sale „inteligente” şi zgomotul din sală. Minciuni în stilul bublika tv. Întâlnirea a durat nu trei minute, dar trei ore, după ce alţi moldoveni din diasporă i-au închis gura lui Mîţu. Nimeni nicăieri nu a plecat. Mîţu stătea în continuare chitic”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

Membrul al Platformei DA subliniază că discuţiile nu au fost nici pe departe simple, mai ales, în contextul în care ultimele luni holdingul media al oligarhului Plahotniuc ataca la greu Platforma Demnitate şi Adevăr.

„Discuţiile nu au fost deloc simple, dar nimeni nici nu se aştepta la discuţii uşoare. Prea multe atacuri au fost în ultimele trei luni la adresa Platformei DA din partea holdingului lui Plahotniuc. Prea mult timp societatea a fost ciopârţită după criteriul etnic, geopolitic, fiind încă şi jefuită în tot acest timp”, se arată în postarea lui Slusari.

Totodată, acesta remarcă faptul că schimbarea actualului regim este o chestiune de importanţă naţională întrucât 90 la sută din populaţie se confruntă cu sărăcia şi fenomenul corupţiei.

„Sărăcia, corupţia, lipsa locurilor de muncă în Moldova, satele părăsite şi familiile distruse de fenomenul migraţiei – aceste probleme le au circa 90% din populaţie. Soluţionarea acestora prin intermediul unor reforme radicale este o idee naţională la momentul actual. Iar primul pas în realizarea acestora ar trebui să fie schimbarea actualului regim, care a şi adus ţara la starea de acum. Anume despre aceasta am discutat cu diaspora de la Moscova. Într-un final a fost creată o grupă de susţinători ai Platformei Demnitate şi Adevăr. Vom lupta. Niciodată nu am fost adepţii căilor uşoare”, declară membrul al Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.