„El este cetăţean ucrainean, a primit cetăţenia în 2002, el aici lucrează, aici are oficiul şi casa. Aici am născut copilul nostru, care acum are un an şi jumătate. El nu se ascundea, nu umbla cu bodyguarzi, la volan mergea singur şi nu înţeleg de ce a fost organizată o reţinere atât de violentă, soţul meu fiind bătut în timpul acesteia”, a declarat soţia omului de afaceri.

Evghenia Tulcevskaia, de asemenea, remarcă faptul că autorităţile din Moldova vor să-l tragă la răspundere penală, chiar dacă nici o instanţă din RM nu a demonstrat vinovăţia acestuia. Soţia lui Platon accentuează faptul că îi este frică pentru viaţa soţului său în cazul în care acesta va fi extrădat.

„Autorităţile din Republica Moldova vor să-l extrădeze pentru a-l trage la răspundere penală, chiar dacă nu este nici o decizie a instanţei de judecată care demonstrează vinovăţia lui. Cer preşedintelui, Petro Poroşenko să se implice în acest caz şi să nu facă jocul altor state. Soţul meu a fost reţinut foarte repede, despre asta nimeni nu ştia. Cel mai mult îmi fac griji pentru viaţa sa. Am auzit foarte multe despre guvernarea din RM şi îmi fac griji pentru viaţa sa, anume dacă va fi dus acolo”, a anunţat Tulcevskaia.

„Ştiu că este o comandă politică, de aceea rog autorităţile să se implice pentru ca acest caz să fie la vedere, nimeni să nu uite despre el şi totul să fie transparent”, a mai spus soţia omului de afaceri.