Potrivit acestuia, în prima parte a anului 2015 mai mulţi fruntaşii ai PPEM au propus ca partidul să se identifice cu revendicările protestatarilor şi să participe la manifestaţii, însă Iurie Leancă s-a opus cu vehemenţă.

„El nu a explicat în niciun fel. S-a opus (participării la proteste, n.r.). A anihilat această idee din temelie. După asta am înţeles că proiectul PPEM nu are perspective şi noi ne-am concentrat pe activitatea din Consiliul Municipal. Noi am înţeles că PPEM-ul nu s-a realizat ca proiect politic”, a declarat Nantoi, care este vicepreşedinte al formaţiunii.

El mai susţine că majoritatea persoanelor care au aderat la partid în campania privind alegerile „şi-au pus anumite întrebări” şi ulterior „au refuzat să se consolideze în structuri teritoriale”.

Vicepreşedintele PPEM l-a criticat dur pe Leancă şi pentru faptul că a acesta a acceptat să semneze un „acord de colaborare” cu actuala majoritate parlamentară, dirijată de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

„Acest acord este un document steril. Este un nonsens să te aliniezi la o coaliţie creată prin şantaj şi corupţie într-un stat captiv şi să te declari garant al reformelor proeuropene. Asta înseamnă să devii complice”, a subliniat Oazu Nantoi.