„Sunt alături de colegul şi deputatul Grigore Cobzac. Intimidările la care este supus sunt de neînchipuit într-o societate democratică. Dacă un deputat, în încercarea de a afla adevărul, este supus riscului, atunci îmi este groază ce poate să se întâmple cu un simplu cetăţean”, a declarat liderul PLDM.

„Arestarea lui Sergiu Cibotaru de la Poşta Moldovei, arestarea protestatarilor, a liderilor politici, intimidarea judecătorilor, a primarilor şi a jurnaliştilor sunt doar câteva cazuri cunoscute opiniei publice. Noi, însă, ştim că astfel de cazuri sunt mult mai multe”, a adăugat Viorel Cibotaru.

Mai mult, liderul PLDM spune că actualii guvernanţi trebuie să plece: „Această guvernare trebuie să plece sau vom asista la un proces de curmare a democraţiei şi instalare a unui regim autoritar”.

Amintim că fostul angajat al Poştei Moldovei, Sergiu Cebotari, cel care a dezvăluit pentru Jurnal TV că, încă în 2012, a descoperit o schemă de contrabandă cu anabolizante prin intermediul Întreprinderii de Stat „Poşta Moldovei”, a fost arestat pentru 30 de zile. Sergiu Cebotari a fost reţinut vineri, 29 iulie. Reţinerea acestuia a avut loc exact în ziua în care urma să transmită probe importante în cazul contrabandei cu anabolizante.