De asemenea, Andrei Năstase a discutat cu experţi ai Consiliului pentru Relaţii Externe şi ai Centrului pentru Studii Strategice şi Internaţionale.

În cadrul întrevederilor, au fost abordate subiecte ce ţin de situaţia gravă în care se află Republica Moldova, evoluţia procesului politic, scrutinul prezidenţial din 30 octombrie şi necesitatea scoaterii Republicii Moldova din captivitate prin alegeri libere şi corecte monitorizate îndeaproape de instituţiile internaţionale.

Andrei Năstase a declarat: „Actualul regim oligarhic a discreditat până şi ideea de democraţie. Oamenii sunt la limita răbdării şi înţeleg necesitatea stringentă de schimbare a clasei politice corupte. Contăm pe sprijinul partenerilor de dezvoltare în demersul poporului Republicii Moldova de a-şi lua ţara înapoi. În acest sens, este important să se facă diferenţa între interesele guvernării antipopulare, care vrea să se menţină la putere cu orice preţ, şi cetăţenii care vor să trăiască cu demnitate într-o ţară liberă.”

Oficialii şi experţii americani au menţionat că monitorizează cu atenţie situaţia din Moldova şi se arată interesaţi de evoluţia evenimentelor.

Amintim că liderului Platformei DA întreprinde o vizită la Washington în contextul crizei social-politice din Republica Moldova.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.