„Surse din Washington informează că cel puţin la una din întâlnirile lui Andrei Năstase avute ieri şi în dimineaţa zilei de azi, compania Podesta Group, ce îl consultă pe Vladimir Plahotniuc, şi-a trimis spioni cu misiuni de colectare a informaţiei. Aceştia au fost daţi afară”, se arată într-un comunicat al Platformei DA.​

Partidul Democrat a semnat acum câteva luni un contract cu Podesta, o companie americană de lobby, pentru serviciile căreia PD va plăti 600.000 de dolari, echivalentul a aproape 12 milioane de lei. Podesta Group este una dintre cele mai mari companii de lobby din SUA, care a avut de-a lungul timpului clienţi precum Bank of America, British Petroleum, Walmart, guvernul Azerbaidjanului, dar şi fostul lider de la Kiev, Viktor Ianukovici.

Amintim că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a avut ieri o serie de întrevederi cu oficiali americani şi grupuri de experţi în domeniul social-politic, în cadrul cărora a fost analizată criza creată de actualul regim de la Chişinău. 

Unul din punctele strategice din agendă a fost şi Congresul Statelor Unite ale Americii. La Capitol Hill, Andrei Năstase a discutat cu un grup de congresmeni şi persoane cheie din Congresul SUA despre situaţia social-politică din Moldova, despre eforturile Platformei DA de consolidare a unei opoziţii democratice veritabile, cât şi despre iniţiativa lui Andrei Năstase de înaintare a unui candidat comun în cadrul alegerilor prezidenţiale din Moldova. Andrei Năstase a fost invitat şi la German Marshall Fund, organizaţie specializată pe cooperare transatlantică ce susţine lideri din societatea civilă din zona balcanică.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.