Mariana Raţa declară că recent a aflat că IP-ul de la calculatorul acesteia este folosit la un dispozitiv care nu-i aparţine, iar telefonul se comportă extrem de ciudat.

„Despre faptul că emailul, conturile mele de pe reţelele de socializare, telefonul meu periodic sunt monitorizate ştiu de mai mult timp. Asta li se întâmplă multor jurnalişti care deranjează. Astăzi, dimineaţă, am primit însă o înştiinţare că IP-ul meu este utilizat de încă un computer. Cei care mă cunosc ştiu că nu sunt paranoică, nu îmi place să mă cred în filme detective. Am telefonat la operatorul de internet cu care am încheiat contract şi acum seara mi-a confirmat că la IP-ul meu mai este conectat un dispozitiv care nu îmi aparţine. De câteva zile şi telefonul meu se comportă ciudat”, a anunţat Raţă.

„Stranietăţile au intervenit după un interviu pe care l-am realizat la mijlocul săptămânii trecute cu o persoană care deranjează mult regimul. Acum o lună, pe 11 iulie, după publicarea investigaţiei despre Iaralov, am fost avertizată să n-o fac pe luptătoarea. Atunci am decis să nu fac tam-tam din mesajul primit, nu vroiam să par ridicolă. Au urmat „priveturi de la bufet” când am făcut interviul cu Sagaidac”, a mai spus jurnalista.

În această ordine de idei, Mariana Raţă, mărturiseşte că-i este silă de o astfel de democraţie. Totodată, aceasta a lăsat şi un mesaj celor care-i „umblă prin rufăria digitală”, anunţându-i că-şi face munca cinstit şi nu face parte din niciun fel de scenarii.

„Eu nu sunt pe baricade, nu particip la scenarii, nu fac jocuri. Dacă credeţi că răscolindu-mi prin computer veţi găsi vreo mare bombă, vă înşelaţi. Eu sunt jurnalist, tot ce ştiu – scriu şi nu contează pe cine îl va deranja. Oare cât de mizerabil trebuie să fii ca să umbli ca un hoţ prin rufăria (chiar dacă virtuală) unui om? Postarea aceasta nu este despre mine ci despre cât de în siguranţă se pot simţi jurnaliştii în R. Moldova. Greaţă de aşa democraţie…”, a conchis Mariana Raţă.