Reprezentanţii partidelor trebuie să-şi raporteze cheltuielile la CEC conform unui model prezentat în Regulamentul privind finanţarea activităţii partidelor politice. Ulterior, rapoartele sunt făcute publice pe pagina web oficială a instituţiei.

 CEC informează că până astăzi, 8 iulie, doar Partidul Liberal a prezentat raportul financiar. Acesta însă nu a fost încă publicat pe site-ul Comisiei.

Potrivit rapoartelor financiare prezentate la CEC în 2015, cel mai bogat partid din RM este Partidul Democrat. Anul trecut, bugetul formaţiunii a fost de 30 de milioane de lei, dintre care aproape 24 de milioane au fost cheltuite în campania electorală.

La mică distanţă se poziţionează Partidul Socialiştilor. Formaţiunea a raportat fonduri de peste 27 de milioane de lei în 2015. Cele mai mari cheltuieli PSRM le-a avut în campania electorală - peste 18 milioane de lei. Alte 6 milioane de lei au mers pentru presă şi materiale promoţionale, iar un milion - pentru întreţinerea sediilor.

Locul trei în topul celor mai bogate partide îl ocupă partidul lui Renato Usatîi. În 2015, Partidul Nostru a cheltuit 19,5 milioane de lei, dintre care aproape 14 milioane pentru campania electorală. Jumătate de milion a fost alocat pentru presă şi materiale promoţionale.