„Urmăresc comentariile legate de decizia judecătorilor anunţată cu ochii plecaţi în jos şi mă uimesc cum politicienii dau aprecieri sentinţei. Un proces inechitabil cu uşile închise şi cu gardieni înarmaţi cu automate i-au convins oare că sunt deja vinovat? Observ că finul „nobil”, dar şi cel mai important jurist al ţării, Mihai Ghimpu, deja au dat sentinţa irevocabilă şi îmi împart averea pe la televizor, chiar şi casa obţinută legal cu mulţi ani înainte. Să nu ştie oare aceşti inşi de prezumţia nevinovăţiei, de Curtea de Apel, de Curtea Supremă de Justiţie, de CEDO sau deja ei cunosc care va fi verdictul final scris la hotelul Nobil, acolo unde sunt chemaţi des să dea raportul?”, se spune în mesajul publicat pe Facebook.

„Ziceam pe 15 octombrie 2015, că ce mi se întâmplă mie nu ar trebui să-i bucure, deoarece acţiunile ilegale pe care le-au întreprins împotriva mea se vor întoarce ca un bumerang. Ce nu s-a realizat din ce am spus eu atunci? Îmi aduc aminte privirea domnului Iurie Leancă, cel care a făcut declaraţii împotriva mea la el acasă, pe 14 octombrie, într-o zi liberă, noaptea, pe întuneric, că în 1937. La fel şi la cei, care şantajaţi sau ademeniţi de funcţii, au depus mărturii false împotriva mea făcând „un pact cu diavolul” crezând că aşa vor fi absolviţi de responsabilitate”, scrie Filat.

Potrivit fostului premier, după Shor vor urma încă mulţi alţii care l-au „atacat” crezând că astfel vor scăpa.

„Prietenii voştri” din PD vor să mă facă pe mine ţap ispăşitor, dar oamenii nu sunt proşti, au înţeles jocul. De asta, totul încă urmează. Vine campania electorală şi mulţi, mulţi alţii, şi să nu credeţi că din gaşca lor, vor fi sacrificaţi pe „altarul luptei cu corupţia” în timp ce adevăraţii responsabili şi coordonaţi ai jafului vor „număra” voturile şi dividendele miliardului furat”, mai spune fostul premier.

Totodată, Filat cere ca cel puţin la Curtea de Apel procesul să fie declarat public şi roagă societatea civilă să solicite şi ea un proces public.

„Pentru că după tot acest spectacol şi umilinţa la care am fost supus, după ce m-au întemniţat ca să distrugă PLDM şi pe mine ca figură politică, după ce mi-au distrus familia, întrebarea rămâne: unde sunt cele 250 de milioane de dolari? Unde este miliardul furat?”, conchide Filat.