Socialiştii îl acuză pe reprezentantul Guvernului că a luat mai multe decizii care au avut impact social nefast pentru populaţie.

„Veniturile sunt în descreştere, au crescut preţurile şi tarifele, medicamentele compensate practic au dispărut din farmacii, accesul la învăţământ este doar cu plată, manualele se dau contra unei taxe de închiriere în pofida faptului că învăţământul general trebuie să fie gratuit. Pentru alimentaţia copiilor se alocă 7 lei pe zi, chiar şi în puşcării această sumă este mai mare”, a declarat deputatul PSRM, Vasile Bolea.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu a menţionat că este pentru prima dată când este înaintată moţiune împotriva unui ministru fără portofoliu. „Urmează să vedem pe cine chemăm, pe domnul Brega sau pe alţi trei miniştri responsabili de probleme sociale”, a spus Candu.

Precizăm că astăzi în Parlament urmează să fie dezbătută o moţiune simplă împotriva Stelei Grigoraş, ministrul Muncii Protecţiei Sociale şi Familiei, iar săptămâna viitoare deputaţii îl vor audia pe ministrl Justiţiei, Vladimir Cebotari.