Numele acestuia a fost anunţat de către fostul şef al Secţiei privind prevenirea spălării banilor şi monitorizarea tranzacţiilor în cadrul Băncii Sociale, Sergiu Sagaidac, dar şi de fostul premier Ion Sturza. Potrivit dezvăluirilor făcute de aceştia, Iaralov „a venit cu ideea” de a efectua jaful din sistemul bancar al Republicii Moldova.

Serghei Iaralov, numit şi „a doua borsetcă a lui Plahotniuc”, întrucât era văzut alături de oligarh în perioada în care acesta se afişa mai des în public, la fel ca şi Constantin Botnari, este unul dintre principalii sfetnici ai prim-vicepreşedintelui Partidului Democrat.

Este de menţionat şi faptul că Iaralov deţine şi cetăţenia SUA, el neavând prea multe afaceri la vedere în Republica Moldova.

Deşi Iaralov nu se afişează în public, familia acestuia este foarte activă în mediul online. Spre exemplu, fiul vitreg al acestuia, Alex Duganov, este foarte activ pe reţelele de socializare, unde publică poze din toate colţurile lumii.

În mai multe imagini apărute pe internet, tânărul etalează o viaţă luxoasă. Zboară cu un avion privat, vizitează cele mai exotice zone ale lumii – Malaysia, Colorado, Las Vegas, Elveţia, Amsterdam, Beijing şi se delectează cu bucate alese.

Şi soţia lui Serghei Iaralov, Olga Iaralova, nu este mai discretă pe reţelele de socializare. Din pozele afişate pe internet se vede că aceasta duce o viaţă la care moldovenii pot doar să viseze.