Jantuan consideră că monologul puterii continuă, iar guvernarea nu mai comunică cu propriul popor, ci doar cu partenerii externi în faţaă cărora este nevoită să dea darea de seamă privind reformele pe care le-ar promova.

„După părerea mea, guvernarea nu poartă deja demult niciun dialog cu propriul său popor şi cu societatea. Ea dialoghează acum doar cu structurile internaţionale, faţă de care are nişte angajamente şi care îi permit să se menţină. De aceea, tot ce se întâmplă acum, corespunde unui plan general. Guvernarea trebuie să raporteze partenerilor săi de dezvoltare că totul este conform planului, că ei îşi onorează angajamentele, că lupta cu corupţia, cum spun ei, are loc nu doar în cuvinte”, a declarat Stela Jantuan.

De asemenea, fosta deputată PD consideră că declaraţiile care au bulversat opinia publică făcute de Mihail Gofman şi Sergiu Sagaidac sunt realizate într-un context neaşteptat, anume când spiritele s-au calmat.

„Fiţi de acord, contextul arată cam straniu, deoarece asemenea dezvăluiri se fac de obicei pe un anumit fundal social. Adică, au avut loc nişte proteste, au fost oameni care ieşeau în stradă, care mărturiseau şi ofereau anumite informaţii – atunci pe acel fundal era tăcere. Însă acum, brusc, când totul este destul de calm, aceşti oameni ies în public şi fac aceste mărturisiri neaşteptate”, a spus Jantuan.

„Bineînţeles, mai multă lume şi-a pus întrebarea, oare nu sunt aceste acţiuni regizate sau, poate, coordonate de reprezentanţii puterii, pentru a schimba accentele în cazul furtului miliardului”, a adăugat ex-parlamentarul PD.

Pe lângă acestea, Jantuan a mărturisit că a rămas nedumerită văzând că orheienii au venit să-l susţină pe Ilan Shor, persoana care este implicată direct în furtul miliardului, iar ulterior, tot aceşti oameni din propriile buzunare vor trebui să întoarcă banii sustraşi.