„Filat, Shor şi Platon chipurile au furat un miliard. Aşa susţin Procuratura Generală, Publika TV, Ghimpu şi Leancă. Şi nu se poate să nu-i credem.
Atunci de ce în luna martie Ministerul Finanţelor şi Banca Naţională au semnat un memorandum din care reiese că ministerul urmează să returneze 13,6 miliarde de lei în următorii 25 de ani, cu o dobândă de 5%? Şi de ce returnarea banilor este pusă pe spatele cetăţenilor? Nu se poate de întors de la Filat, Shor şi Platon?”, se întreabă Ţîrdea pe o reţea de socializare.

În opinia sa, există alte variante posibile: „Aceşti trei domni nu au furat miliardul. Ori cea mai mare parte a furat-o altcineva, iar ce a rămas a decis să scoată de la cei trei”.

Ţîrdea lasă se înţeles că după ce Plahotniuc a devalizat în 2014 sistemul bancar şi rezervele BNM, mai pregăteşte un jaf din buzunarele cetăţenilor.

„Sau acest „altcineva” a furat un miliard şi a decis să mai fure încă unul. Doar că în 2014 miliardul l-a furat de la stat, iar acum a decis să-l fure direct din buzunarele cetăţenilor”, încheie deputatul socialist.