Pe ordinea de zi figurează 11 proiecte, printre care proiectul de lege cu privire la eliberarea parţială a Î.S.„Calea Ferată din Moldova” de obligaţia asigurării rambursării împrumutului nr. 328 din 20.07.2016, proiectul de lege privind redresarea şi rezoluţia băncilor nr.322 din 15.07.2016, proiectul de hotărâre privind numirea în funcţia de membru al Consiliului de supraveghere al Băncii Naţionale a Moldovei şi altele.

Totodată, urmează să fie adoptat în lectură finală proiectul de lege privind amnistia în legătură cu a 25-a aniversare de la proclamarea independenţei Republicii Moldova. Acest proiect prevede că 1.300 de deţinuţi vor fi amnistiaţi, iar 400 de condamnaţi vor fi eliberaţi condiţionat înainte de termen. Potrivit documentului propus de Ministerul Justiţiei, „legea va fi aplicată condiţionat şi exclusiv faţă de persoanele bănuite, învinuite şi inculpate care manifestă căinţă activă în cadrul procesului penal, iar pentru persoanele condamnate – dacă sunt caracterizate pozitiv în perioada detenţie şi sunt evaluate psihologic ca fiind persoane care reprezintă risc de recidivă mediu sau redus”.

Amintim că săptămâna trecută, când a fost aprobat în prima lectură, proiectul a stârnit dezbateri aprinse în Parlament, deputaţii socialişti declarând că prin această iniţiativă legislativă se urmăreşte, de fapt, eliberarea primarului de Orhei Ilan Shor. Acesta a fost reţinut acum o lună şi este cercetat în calitate de învinuit într-un dosar de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani.

Şedinţa Parlamentului se va încheia cu adoptarea proiectul de hotărâre cu privire la încheierea primei sesiuni ordinare a anului 2016.

Mai jos ordinea de zi a şedinţei: