„În atenţia Ambasadorilor statelor lumii acreditaţi la Chişinău şi a factorilor de decizie ai instituţiilor naţionale şi internaţionale de investigaţie. Excelenţe, o oră în urmă, la comanda coordonatorului şi beneficiarilor furtului miliardelor, a fost reţinut Sergiu Cibotaru, denunţătorul şi martorul-cheie în cazul anabolizantelor, de pe urma cărora au decedat câţiva cetăţeni americani. S-a produs în ziua în care o comisie creată ad-hoc urma să ia decizii. Plahotniuc şi Iaralov se află acum în Parlamentul Republicii Moldova, unde se decide soarta ţării, a cetăţenilor ei şi, în mod special, a opoziţiei democratice. O decid criminalii. Presa liberă, fiţi cu ochii pe ei”, scrie Andrei Năstase.

Precizăm că informaţia privind reţinerea lui Sergiu Cibotaru a fost anunţată astăzi în plenul Parlamentului de către deputatul PLDM Grigore Cobzac, preşedintele Comisiei speciale care a verificat activitatea „Poştei Moldovei”.

„Azi urma să mai primim dovezi în cadrul acestei anchete, dar vă informez că principalul martor a fost arestat”, a menţionat Cobzac.

Anterior, Sergiu Cibotaru a dezvăluit că prin intermediul Poştei Moldovei se transportă zilnic zeci de saci cu anabolizante către state din Uniunea Europeană şi SUA. Substanţele interzise ar fi camuflate în colete pe care scrie că ar conţine cărţi ori ziare.