Harunjen a declarat într-un interviu pentru ZdG că Andriana Beţişor i-a prezentat documentele care confirmă proveninţa banilor folosiţi pentru construcţia casei.

Totodată, procurorul general interimar spune că Beţişor nu va fi răsplătită suplimentar pentru răsunătoarea condamnarea a fostului premier, Vlad Filat.

„— Cum va fi recompensată dna Beţişor pentru că a gestionat acest dosar?
— Nici­cum.
— Vreun ordin, medalie, primă?
– Nu… Să avem o fina­li­zare. Legea spune cum pot fi sti­mu­laţi pro­cu­ro­rii pen­tru suc­cese deo­se­bite. Diplome, o insignă. Şi nu e nea­pă­rat cazul Beţi­şor. Pen­tru lucrul pe care l-a făcut, ea a fost remu­ne­rată cu sala­riu. Nu am abor­dat subiec­tul, dar, tra­di­ţio­nal, la Ziua Pro­cu­ra­tu­rii, a Inde­pen­den­ţei, 1-2 pro­cu­rori sunt pro­puşi pen­tru sti­mu­lare”, se arată în interviu.

De asemenea, Harunjen nu crede că milionul, obţinut la nunta procuroarei ar avea origini dubioase şi că cineva ar putea

„— Apropo, aţi fost la nunta acesteia? 
— Nu, nici nu am ştiut.
— Dar e posibil să obţii 1 milion de lei la nunta unui procuror şi a unui inspector fiscal? 
— În Mol­dova? Nu am fost la nunţi de foarte mult timp. Când am făcut eu nuntă, în 1993, tot am pri­mit 1 milion. De cupoane. Era un vas mare cu cupoane (zâm­beşte, n.r.). Mă gân­desc cât ar tre­bui să pună pe masă fie­care… Iarăşi, nu ştiu, dar nu cred că cineva a scos bani din nişte rezerve din astea, tai­nice, şi i-a decla­rat ca fiind de la nuntă. Nu-i seri­oasă abor­da­rea.
— Aţi văzut casa pe care şi-o construieşte?
— Am văzut-o în presă. Apropo, des­pre fap­tul că este o inves­ti­ga­ţie, ea mi-a rapor­tat ime­diat ce a aflat că va apă­rea arti­co­lul. A pre­zen­tat acte ce con­firmă pro­ve­nienţa bani­lor, a bunu­ri­lor. Din ceea ce am ana­li­zat şi a rapor­tat, nu am sesi­zat vreo încăl­care.
— Deci, dna Beţişor, când a aflat că va apărea un articol, v-a raportat despre asta?
— Da, a făcut asta pen­tru că există o situ­a­ţie care poate aduce unele supo­zi­ţii în pri­vinţa sa. A rapor­tat, iar eu i-am spus să aducă acte. A făcut asta. Nu am văzut ceva ieşit din comun. Atât timp cât cineva nu a adus proba con­tra­rie, nu am motive să nu cred actele pre­zen­tate”, spune Harunjen în cadrul unui interviu pentru ZdG.