În material se spune că, la începutul anilor 2000, Andrei Năstase primea salariu fictiv în calitate de lector la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, pe atunci Universitatea de Stat a Artelor. Afirmaţiile au fost făcute fără a fi verificate.

Autorii reportajului nu s-au informat despre activitatea de atunci a actualului lider al formaţiunii politice Platforma Demnitate şi Adevăr, care afirmă că este vorba despre o manipulare. „Este o crasă manipulare, este o crasă denaturare a realităţii. A fost o perioadă în care eu am activat la o anumită instituţie de învăţământ, iar datorită acestui fapt am avut şi eu un acoperiş deasupra capului la fel ca şi zecile de mii de poliţişti, medici, profesori care au trăit în cămine. Eu am trăit peste 12 ani de zile, din păcate, unul insalubru. Ca urmare l-am privatizat aşa cum privatizează toţi apartamente şi cămine. După asta am reuşit să îmi construiesc o casă pe bani munciţi, pe bani curaţi, pe care îi poate verifica orice justiţie curată din această lume. Eu am activat acolo, am predat dreptul constituţional şi teoria generală a dreptului.”

Năstase consideră că în spatele acestui atac mediatic stă oligarhul Vladimir Plahotniuc. „Este o tentativă de a mă denigra şi de a-mi arăta o faţă străină, decât cea pe care o am cu adevărat. În spatele acestei campanii manipulatorii, acestei campanii de linşaj stă Vladimir Plahotniuc, pentru că este cel care se teme cel ma mult ca să-şi piardă puterea. Înţelege foarte bine că sunt în stare să preiau puterea şi să-l duc acolo unde îi este locul, să-l duc la puşcărie, să recuperez miliardele, să le aduc în visteria statului, să le investim în economia naţională şi într-un trai decent al cetăţenilor Republicii Moldova. Iată de ce va face tot posibilul, dar absolut tot, ca cei care îi sunt ostili, cei care se bat cu acest criminal, să fie denigraţi, să fie murdăriţi în ochii oamenilor şi să schimbe accentele.” 

Potrivit reprezentanţilor Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Andrei Năstase a fost lector, dar şi şef de catedră la Facultatea Management Artistic, unde a predat teoria generală a dreptului. Acest lucru este confirmat de foşti colegi şi studenţi care au apreciat orele de drept cu profesorul Andrei Năstase.

Foştii vecini de la căminul situat pe strada Hristo Botev spun că la începutul anilor 2000 toţi locatarii şi-au privatizat camerele.

Oligarhul Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică.