De asemenea, Morari a subliniat că în cazul în care se va constata că extrădarea este imposibilă, atunci va fi solicitat transferul de procedură.

Morari a precizat că alte motive pentru care o persoană nu poate fi extrădată, pot fi menţionate pericolul vieţii în ţara de origine, dar şi catalogarea dosarului drept unul politic.

Anterior, Ziarul de Gardă a scris că avocatul lui Platon a declarat că acesta este cetă­ţean al Ucrai­nei din anul 2002 şi că s-a dezis de cetă­ţe­nia Mol­dovei şi a Fede­ra­ţiei Ruse din motive per­so­nale. „Când a fost depu­tat în ţara vecină, dl Pla­ton a fost obiec­tul per­se­cu­ţiei poli­tice din par­tea actu­a­lei puteri”. Apă­ră­to­rul afirmă că reţi­nea lui Pla­ton este o comandă poli­tică. Avo­ca­ţii sus­ţin  că paşa­por­tul pre­zen­tat de autori­tă­ţile din Ucraina ca fiind fals, de fapt, este unul auten­tic, iar fami­lia Koba­lev, care figu­rează în act, este fami­lia soţiei lui Pla­ton. 

Amintim că, Vea­ce­slav Pla­ton a fost reţi­nut luni seara, la Kiev, după ce în dimineaţa aceleiaşi zile auto­ri­tă­ţile de la Chi­şi­nău au anun­ţat că acesta este învi­nuit în dosa­rul pri­vind fra­u­da­rea Băn­cii de Eco­no­mii, de unde ar fi pri­mit cre­dit neper­for­mante în sumă de 800 mili­oane de lei. Pe numele lui a fost eli­be­rat man­dat de arest pen­tru 30 de zile şi anun­ţat în cău­tare inter­naţio­nală.