În total, documentul a fost semnat de 34 de legislatori, printre care 24 de socialişti, şapte liberal-democraţi şi trei comunişti. 

Aleşii din PLDM au semnat documentul după ce Andrian Candu a declarat că Pavel Filip nu va veni în Parlament să prezinte raportul de activitate. Asta pentru că, potrivit şefului legislativului, deputaţii au aflat despre activitatea Guvernului în urma celor opt moţiuni simple iniţiate de PSRM.

Vicepreşedintele PLDM Tudor Deliu a declarat că acest Guvern, ne hrăneşte doar cu vorbe false şi promisiuni şi nicidecum cu fapte şi că cetăţenii RM cunosc promisiunile care au fost făcute din prezidiul Parlamentului de către Candu, care promitea că va discuta şi Guvernul va veni în Parlament.

Guvernul Filip a fost acuzat de opoziţie că „criza politică, economică şi socială din ultimii ani este rezultatul incompetenţei guvernării pe de o parte şi influenţei oligarhice pe de altă parte asupra tuturor proceselor la nivelul politicilor şi instituţiilor de stat, sectorul privat, sectorul justiţiei, organelor de drept, mass-media, sectorul non-guvernamental. În consecinţă, realităţile de astăzi sunt sumbre pentru majoritatea sectoarelor economice naţionale şi sfera socială, indiferent de categoriile de vârstă şi de ocupaţie a populaţiei.

Trebuie să punem capăt ilegalităţilor înfăptuite de cei care pot cumpăra cu miliarde furate „justiţia”, care pot cumpăra sau şi mai rău vinde „sănătatea”, „educaţia”, „cultura”, „statutul social” în timp ce majoritatea cetăţenilor noştri sunt săraci şi pleacă din ţară. Pavel Filip a confirmat, de fapt, că Moldova este un stat capturat, că se ştie foarte bine cine a furat miliardele, că cei care le-au furat vor rămâne nepedepsiţi şi că se va fura în continuare”, se spune în moţiunea de cenzură, înaintată săptămâna trecută în Parlament.

De asemenea, astăzi examinate moţiunile simple împotriva ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bâtca, precum şi a viceprim-ministrului pe probleme sociale, Gheorghe Brega.