Ala Nemerenco, vicepreşedinte şi unul dintre experţii activi ai partidului, l-a părăsit, informează E-sanatate.md

Demisia din funcţia de vicepreşedinte şi de membru de partid a fost anunţată oficial duminică la Consiliul Naţional Politic al PPEM, când Iurie Leancă a anunţat că face coaliţie cu majoritatea parlamentară, însă Nemerenco şi-a depus demisia acum câteva săptămâni. 

Întrebată despre motivele plecării sale, Ala Nemereno a spus că acestea ţin de activitatea sa în domeniul sănătăţii pe plan internaţional. 

 Ala Nemerenco a făcut parte din echipa lui Iurie Leancă chiar de la lansarea partidului, în martie 2015, şi a participat în campania electorală pentru alegerile locale, în urma cărora a devenit consilier municipal.

Precizăm că acum trei zile Consiliul Naţional al PPEM a decis să ofere un mandat Biroului politic pentru „iniţierea dialogului cu alianţa parlamentară în vederea elaborării unui parteneriat pe subiectul integrării europene”.

Într-un interviu acordat DW, vicepreşedintele PPEM, Oazu Nantoi, a criticat dur disponibilitatea lui Iurie Leancă de a intra „în cârdăşie cu Vlad Plahotniuc”, adăugând că aceasta va „lovi în ideea candidatului comun al dreptei pro-europene” la alegerile prezidenţiale şi va face ca „în turul doi să iasă doi candidaţi - ambii din buzunarul” oligarhului care controlează în prezent puterea în Republica Moldova.