Usatîi a afirmat că dosarele au fost iniţiate pentru un şir de crime care au fost comise mai demult, despre care Plahotniuc a uitat deja sau crede că despre acestea nu o să mai afle nimeni.

„Astăzi Plahotniuc este sub monitorizarea strictă a Interpolului, în urma mai multor crime. Sunt un şir de crime care au fost comise de Plahotniuc, sau mai bine zis de gruparea lui Plahotniuc, pentru că din această grupare fac parte circa 10 persoane şi de ele sunt interesate forţele de ordine din diferite state. Acum peste hotare sunt iniţiate dosare penale pe numele lui Plahotniuc, acolo pot depune mărturie şi acolo eu nu mă tem să vorbesc şi să comentez unele fapte. Eu pot face depoziţii fără să-mi fie frică că cineva poate să-i sune ulterior lui Plahotniuc şi să-i povestească mărturiile mele”, a declarat Usatîi.

Totodată, liderul Partidului Nostru susţine că a refuzat 1,5 milioane de dolari de la Plahotniuc pentru a-i demonstra oligarhului că nu poate fi cumpărat aşa cum sunt cumpăraţi unii deputaţi, dar şi procurorul general şi unii angajaţi din cadrul Ministerului de Interne.

„Am mers la asta pentru a-i arăta lui Plahotniuc în primul rând că aşa cum el acţionează de obicei, că mituirea deputaţilor, întreţinerea procurorului general, a angajaţilor din Ministerul Afacerilor Interne, toate salariile din plic, în cazul meu nu va funcţiona. Eu am vrut să merg împotriva sistemului şi să-i demonstrez lui Plahotniuc că nu va mai merge aşa mai departe şi în al doilea rând am vrut să se deştepte oamenii, care sunt foarte mulţi. Credeţi că în Procuratură cineva lucrează gratuit pentru Plahotniuc doar pentru că PD are o cotă acolo din perioada AIE1?”, a declarat Usatîi.

De asemenea, acesta a afirmat că Procuratura a devenit „colhozul personal” al lui Plahotniuc. „Dacă înainte se spunea că Plahotniuc controlează parţial procuratura, acum ea i se subordonează în totalitate. Procuratura este colhozul personal al lui Plahotniuc”, a conchis invitatul emisiunii.