Usatîi consideră că Platon şi-a semnat sentinţa atunci când a venit cu ameninţări atât de grave la adresa oligarhului Plahotniuc.

„Platon mi-a spus că are foarte multe materiale care confirmă implicarea lui Plahotniuc în jaful secolului şi nu doar. Mi-a spus că ani de-a rândul au fost parteneri şi ar putea oferi dovezi privind crimele lui Plahotniuc. Declarând însă ieri că are anumite documente compromiţătoare, acesta şi-a semnat sentinţa şi a accelerat reţinerea la Kiev. Dacă azi avea să vină la emisiunea Interpol, aşa cum mi-a zis anterior, avea să arunce în aer mass-media locală”, a declarat primarul de Bălţi.

Liderul Partidului Nostru consideră că reţinerea a avut loc într-o perioadă atât de scurtă deoarece Plahotniuc a fost un bun partener de afaceri cu preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, având anterior business comun la Casa de Comerţ „Gemenii” din centrul Chişinăului, pe care l-au vândut cu 95,3 milioane de lei unei companii înregistrată în Cipru.

Usatîi mai susţine că Platon a fost jucat pe degete ca şi Filat, de omul lui Plahotniuc, Iaralov.

„Am vorbit aseară cu Platon şi mi-a spus că această arestare i s-a pus la cale în decurs de o lună, timp în care a vorbit cu Iaralov, care îl liniştea că va negocia cu Plahotniuc, însă l-a atenţionat să nu iasă la rampă. Iaralov la fel l-a jucat pe degete pe Filat înainte să fie arestat, iar în ultimul moment Iaralov a deconectat telefonul, aşa s-a întâmplat şi în cazul lui Platon”, a spus Usatîi.

„Vreau ca Platon să iasă în public poate chiar şi pentru puţin timp, pentru că atunci când el va începe să vorbească, imperiul lui Plahotniuc se va ruina, iar pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova acest fapt este foarte important”, a conchis liderul Partidului Nostru în adresarea sa.