Usatîi susţine că cele două vizite au avut loc la GBC, acolo unde oligarhul îşi are oficiul, iar pentru a pleca din ţară şi pentru a nu-i încurca lui Plahotniuc în înfăptuirea planurilor sale, aceştia ar fi convenit la cifra de circa 1,5 milioane de dolari.

„Am transmis prin intermediul unei terţe persoane că aş vrea să discut cu coordonatorul despre unele chestiuni ce ţin de Bălţi şi d consilierii de acolo. În timpul primei mei vizite el mi-a zis că nu mă ocup cu ce trebuie. Ceea ce pot să confirm, a spus Plahotniuc, din cauza protestelor voastre eu nu am devenit premier, asta este vina voastră, vă tot duceaţi la oficiali europeni şi le ziceţi că eu sunt rău”, a declarat Usatîi în cadrul emisiunii „Interpol” de la TV7, adăugând că tot atunci Plahotniuc încerca din răsputeri să-l convingă că acum nu mai face afaceri murdare.

Iniţial, afirmă liderul Partidului Nostru, Plahotniuc i-a propus 900 de mii de dolari, iar la cea de-a doua întâlnire suma a crescut la 1,5 milioane de dolari. Potrivit lui Usatîi, oligarhul oferea aceşti bani doar pentru că are planuri mari pentru toamnă, când va încerca să scoată oameni în stradă, distrugând opoziţia.

„El se teme de mine şi de Năstase. Plahotniuc a spus că îl termină pe Năstase până la toamnă, făcând aluzie la nişte filme compromiţătoare. Dar mie mi-a spus să nu-l încurc, îmi oferă 900 de mii de dolari pentru ca în septembrie să pregătească ceva ca oamenii să iasă în stradă. Mie mi-a spus să plec prin luna septembrie şi să mă întorc în decembrie, când lucrurile se vor calma deja. Eu i-am zis că mă voi gândi”, a declarat primarul de Bălţi.

Renato Usatîi a mai dezvăluit că cea de-a treia întâlnire n-a mai avut loc, deoarece Plahotniuc a aflat că este monitorizat de Interpol, lucru care s-ar fi întâmplat datorită implicării sale.