Preşedintele în exerciţiu al OSCE se află astăzi la Chişinău şi are programate mai multe întâlniri cu oficialii moldoveni. Victor Chirilă îl îndeamnă pe Steinmeier să se întâlnească cu adevăratul proprietar al acestui stat, oligarhul Vladimir Plahotniuc, dacă vrea să afle care este adevărata „povestea de succes” în cazul Moldovei.

„După ce a pus Moldova în genunchi, acum el se angajează să dedice toate eforturile sale pentru a consolida statul de drept, pentru a face ţara noastră mai prosperă decât este, mai democratică decât este, mai sigură decât este, mai stabilă decât este. Adevărul este că moldovenii îşi doresc înapoi ţara lor! Ei nu vor să fie sclavii lui Il Coordinatore, ei urăsc să trăiască într-o stare off-shore, cu o economie off-shore, sistem bancar off-shore, sistem judiciar off-shore, libertate a presei off-shore, cu preşedinţi, premieri, speakeri, miniştri şi şefi de partide de buzunar. Ne-am saturat de ei!”, se spune în mesajul lui Victor Chirilă.

„Excelenţă, sper că vă veţi întâlni cu Il Coordinatore şi, dacă o să vă întâlniţi, vă rugăm să-i spuneţi doar un singur mesaj: „Moldovenii îşi vor ţara lor înapoi! Moldovenii nu au nevoie de „sacrificiile” lui Il Coordinatore şi gaşca lui! Noi îi vrem afară!”, a adăugat diplomatul în mesajul său.

Vă prezentăm mesajul integral al lui Victor Chirilă adresat ministrului german de Externe:

Dle. Steinmeier, bine aţi venit în Moldova, statul lui Il Coordinatore!

Dragă dle. Steinmeier, bine aţi venit în Moldova. Este o veste bună că veniţi să vizitaţi ţara noastră, „povestea de succes a Parteneriatului Estic”. Vizita dvs. este plină de simbolism şi este foarte importantă pentru noi. Peste o lună vom sărbători 25 de ani de la declararea independenţei Republicii Moldova. Suntem foarte recunoscători că dvs. şi Germania sunteţi alături de noi cu această ocazie importantă, mai ales în această perioadă dificilă.

Din păcate, noi, moldovenii, avem puţine motive să fim mândri de realizările noastre. După a 25-a aniversare a independenţei, a tranziţiei spre democraţie şi statul de drept, Moldova este cea mai săracă şi una dintre ţările cele mai corupte din Europa.

Statul nostru a fost deturnat de o bandă oligarhică fără scrupule. Adevărul este că, sub paravanul „integrării europene”, moldovenii au fost privaţi de drepturi şi viitorul lor de către politicienii corupţi.

În timpul vizitei aici vă veţi întâlni cu responsabilii de faptul că ţara este capturată: şeful statului, preşedintele Parlamentului, prim-ministrul, şefii partidelor „pro-europene” - care au pierdut încrederea şi mandatul nostru.

Toţi aceştia vă vor asigura că Moldova este din nou pe drumul cel bun spre relaţii mai strânse cu UE, că se fac reforme, că sunt atinse progrese pe toate fronturile şi că integrarea europeană este o prioritate naţională .... Ce glumă amuzantă! Sunt sigur că vă veţi bucura enorm.

Cu toate acestea, dacă doriţi să vedeţi faţa adevărată a „Moldovei, povestea de succes”, ar trebui să nu pierdeţi ocazia de a vă întâlni cu Il Coordinatore, adevăratul maestru şi proprietar al statului moldovenesc.

Presupun că Victoria Nuland v-a spus că Il Coordinatore este "Capo di tutti capi" al Moldovei, şeful tuturor şefilor pe care îi veţi întâlni la Chişinău. Dar acesta este un profil rudimentar.

Il Coordinatore nu este Al Capone, el este mai mare decât Al Capone. El este mai presus de toţi şi tot în Moldova, deasupra legii şi statului. El este legea, el este statul. Un intangibil care a promis americanilor că va fi protectorul/garantul viitorului luminos şi european al Moldovei ... Ce ironie ...!

După ce a pus Moldova în genunchi, acum el se angajează să dedice toate eforturile sale pentru a consolida statul de drept, pentru a face ţara noastră mai prosperă decât este, mai democratică decât este, mai sigură decât este, mai stabilă decât este. .. Ce blasfemie! Ce blestem!

Adevărul este că moldovenii îşi doresc înapoi ţara lor! Ei nu vor să fie sclavii lui Il Coordinatore, ei urăsc să trăiască într-o stare off-shore, cu o economie off-shore, sistem bancar off-shore, sistem judiciar off-shore, libertate a presei off-shore, cu preşedinţi, premieri, speakeri, miniştri şi şefi de partide de buzunar. Ne-am saturat de ei!

Moldovenii vor să fie stăpâni la ei acasă acum şi în viitor. Ei doresc să construiască o democraţie incluzivă, nu o democraţie coordonată/ plutocratică! Ei doresc să construiască o ţară prosperă pentru toată lumea şi nu un stat închiriat de oligarhi! Ei doresc să construiască un stat de drept, nu unul la mila politicienilor corupţi.

Excelenţă, sper că vă veţi întâlni cu Il Coordinatore şi, dacă o să vă întâlniţi, vă rugăm să-i spuneţi doar un singur mesaj: „MOLDOVENII îşi vor ţara lor înapoi! Moldovenii nu au nevoie de „sacrificiile” lui Il Coordinatore şi gaşca lui! Noi îi vrem afară!

Inutil să mai spun că ne bazăm foarte mult pe faptul că dvs. şi Germania veţi continua să ne ajutaţi să construim un stat cu adevărat independent, modern şi democratic, liber de oligarhi, care ar merita pe deplin un loc în UE.

Cu stimă
Victor Chirilă
Cetăţean al unui stat Pierdut
Republica Moldova