„Este o continuare show-ului pe care l-am văzut până acum. Toţi au vorbit că Plahotniuc este principalul beneficiar al acestui jaf. În realitate am asistat întâi la arestarea lui Filat, cu un spectacol de zile mari în Parlament, cu venirea lui Gurin, cu învinuiri care nu s-au confirmat. Deci de fiecare dată, guvernarea, în spatele căreia stă Plahotniuc, aceasta fiind de fapt gaşca lui, ne-a demonstrat tot timpul ţine dacă nu false, ţinte mai puţin importante. După Filat a urmat episodul Shor. Am văzut unele dosare despre care ni se spune că ele sunt pe rol, dar de fapt nu ştim care este dinamica lor. Am văzut lista prezentată de Sagaidac din Londra, o listă foarte logică. Dar Procuratura face exact invers, ignoră absolut toate aceste lucruri şi lansează încă o pistă. Nu bag mâna în foc să spun că Platon a fost sau nu implicat în aceste scheme. Cu certitudine are o faimă dincolo de hotarele RM, dar astea nu au legătură cu furtul miliardului. După ce Gofman a numit patru beneficiari, vedem că cei trei sunt vizaţi de justiţia lui Plahotniuc şi doar Plahotniuc rămâne unul intangibil. Dacă în SUA demarează o anchetă, chiar dacă va dura în timp, cu siguranţă va avea un final logic şi îl vom vedea pe Plahotniuc, inclusiv cu toate implicaţiile lui”, a declarat analistul politic Victor Ciobanu.

„Singura şansă în condiţiile Republicii Moldova de a avea un final juridic este să avem o anchetă internaţională. E bine că încep să se toarne unul pe altul. Noi să reuşim să adunăm aceste informaţii de la ei, astfel ca în perspectiva unei schimbări majore în Republica Moldova să putem utiliza aceste informaţii. Platon a reuşit să-şi facă un nume care trezeşte repulsie, dar guvernarea se foloseşte de asta pentru a dezamorsa starea care există”, a adăugat jurnalistul Vitalie Călugăreanu.

„Raţionamentul de bază al lui Plahotniuc şi PD este să supravieţuiască politic. Până acum a preluat toate pârghiile politice, a rămas Preşedinţia. Unicul său raţionament este conservarea puterii şi demonstrarea în faţa comunităţii internaţionale că este unicul om cu care trebuie să vorbească în Moldova, astfel lucrurile se vor destabiliza. Ia la rând oameni pe care îi consideră rivali, ţinte comode care pot fi atacate. Evenimentele cu Platon reprezintă şi un test de credibilitate. Acum vom vedea dacă ţările care îl găzduiesc îl vor trimite acasă pe mâna justiţiei”, a comentat analistul politic Octavian Ţîcu.