Potrivit lui Leancă, Biroul formaţiunii va iniţia discuţii privind formarea unui parteneriat cu majoritatea parlamentară. „Astăzi am decis cu majoritatea de voturi să oferim mandatul necesar Biroului formaţiunii pentru a iniţia discuţiile privind formarea unui parteneriat cu majoritatea parlamentară”.

Liderul PPEM a mai adăugat că va negocia formarea unui Acord, care să stipuleze care sunt priorităţile noii majorităţi, acţiunile pentru eradicarea corupţiei şi situaţia din sistemul bancar.

„Vom negocia un Acord, care se va axa pe anumite priorităţi clare cu privire la justiţie, lupta împotriva corupţiei, sectorul bancar şi cum recuperăm pagubele aduse sectorului bancar”, a declarat Leancă.

Amintim că acum două zile Iurie Leancă a dat curs invitaţiei Partidului Democrat de a discuta despre un eventual „parteneriat” în cadrul coaliţiei majoritate. Atunci liderul PPEM declara că „ o astfel de generozitate nu prea se întâmplă, ceea ce ne face să analizăm mult mai riguros această ofertă.” Precizăm că la acea întrevedere a luat parte şi controversatul oligarh, prim-vicepreşedinte al PD, Vladimir Plahotniuc.