„Am avut cu Plahotniuc două întâlniri, una pe 6 iunie şi alta pe 10 iunie. El mi-a spus că eu cu Năstase i-am încurcat planurile, că din cauza noastră el n-a ajuns premier. Mi-a spus că are un plan pentru luna octombrie, că vor fi proteste de amploare, iar eu trebuie să părăsesc Republica Moldova. Plahotniuc mi-a zis că ar putea să-mi dea mai mulţi bani, dacă mă voi retrage definitiv din politică. Urma să mai avem încă o întâlnire, dar nu am fost. Este clar că are un plan diabolic şi nu este exclus să împiedice alegerile prezidenţiale”, a declarat liderul PPPN în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N 4, transmite IPN.

Usatîi a spus că este conştient că se supune unui mare risc făcând aceste dezvăluiri. „El este gata să meargă şi la lichidarea fizică a persoanelor, doar să se menţină la putere. Nu este exclus că va îndrepta poliţia şi procuratura împotriva mea. El m-a ameninţat că mă va distruge, la fel ca şi pe Andrei Năstase, pe care susţine că aproape l-a distrus. Dar nu-mi este frică. Aş putea să mă retrag din politică doar când voi vedea ţara liberă de Plahotniuc, iar pe el în puşcărie”, a adăugat politicianul.

Renato Usatîi a opinat că cea mai bună candidatură la preşedinţie a opoziţiei ar putea fi Andrei Năstase: „Năstase o depăşeşte în sondaje pe Maia Sandu. El reprezintă o ameninţare pentru Plahotniuc şi are curaj suficient pentru a lupta. Maia Sandu pentru Plahotniuc este ca o învăţătoare de muzică. O va strivi fără efort”.

Usatîi a dat de înţeles că o ameninţare pentru Plahotniuc ar fi Grigore Caramalac, lider interlop, care la finele anilor 2000 a părăsit Republica Moldova în urma unui dosar răsunător. „Caramalac ar putea să revină în timpul apropiat în Republica Moldova, iar Plahotniuc va trebui să răspundă la nişte întrebări”, a declarat Usatîi.