„În curând vom vedea încă o tentativă a lui Plahotniuc de a deveni premier sau preşedinte, dar nu contează ce tentative va întreprinde acesta, important e că Plahotniuc trebuie izolat de Moldova. Atât timp cât îl avem pe oligarh la GBC, vom deveni o provincie personală a acestuia”, a accentuat liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Primarul de Bălţi a subliniat că în urma declaraţiilor făcute de Mihail Gofman, prin care a devenit cunoscut atât coordonatorului jafului secolului - Serghei Iaralov, cât şi beneficiarul final – Plahotniuc, cel din urmă i-a ordonat lui Iaralov să părăsească ţara, pentru a scăpa de întrebări din partea jurnaliştilor. Totodată, Usatîi a menţionat, de asemenea, că Iaralov i-a venit lui Plahotniuc drept moştenire de la Voronin.

„Iaralov este unul din creierii de bază, care a trecut lui Plahotniuc ca moştenire de la Voronin. Iaralov a desenat mai multe scheme şi nu doar scheme ilegale, el are aceste capacităţi de a face astfel de lucruri. Acum însă a primit indicaţii urgente de la Plahotniuc, după dezvăluirile lui Gofman, ca să plece urgent la familie în SUA, ca să nu aibă acces presa la el, ca să nu fie oprit în stradă şi întrebat şi nici până acum nu s-a întors”, a spus liderul Partidului Nostru.