„Republica Moldova este un colhoz cu nişte conduceri şi cam asta. Instituţiile statului sunt capturate, statul este falit, economia este la pământ, populaţia este sărăcită, care pleacă şi pleacă. Nu poţi vorbi despre un stat viabil astăzi”, a punctat invitata.

Nadejda Brânzan spune că situaţia din ţară este foarte gravă. „Dacă bătrânii de astăzi nu vor înţelege, dacă noi, cei mai tineri care mai înţelegem câte ceva, nu le vom explica faptul că dacă mai dăm greş o dată şi ne vindem sufletul diavolului, nu va mai fi cine să sape gropi pentru morminte. Chiar şi cei care astăzi sunt luptători ar putea să cedeze, până la urmă sunt şi ei oameni. Dacă oamenii nu se vor solidariza în jurul unor lideri care cu adevărat ar vrea să facă schimbări, va continua aşa”, s-a arătat indignată fosta deputată.

Potrivit invitatei, soluţia ar fi alegerile parlamentare anticipate. „Fără alegeri parlamentare anticipate, situaţia nu se va schimba. Acest Parlament nu va fi capabil să schimbe lucrurile. Colhozul nou Republica Parlamentară Moldova dar care funcţionează după vechile principii: „La colhoz pe dealul mare, cine fură acela are”. Iată de unde s-a început răul şi greul. La colhoz furau cu sacul, dar acum cu avioanele şi miliardele. Asta este diferenţa”, a conchis Nadejda Brânzan.