„Dacă e să vorbim despre candidatul de care are frică Plahotniuc şi care va aduce ţara la anticipate, fără Iurie Ciocan la CEC şi fără mulţi alţi jucători ai lui Plahotniuc, este Andrei Năstase. Maia Sandu pentru Plahotniuc este ca o învăţătoare de muzică. O va strivi fără efort”, a spus Usatîi în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Primarul de Bălţi a mărturisit, de asemenea, că pentru scrutinul din 30 octombrie Plahotniuc pregăteşte o şmecherie, poate chiar ceva dur, iar pentru a păstra puterea, oligarhul este gata să recurgă chiar şi la răfuială fizică sau la falsificarea alegerilor.

„El pregăteşte o şmecherie pentru octombrie. Care va fi procedura? Să falsifice alegerile! Dar eu cred că el trage cu gândul că în al doilea tur o să iasă Dodon şi un candidat de-al lui, iar apoi ceva o să se întâmple, sau vor fi falsificate rezultatele, sau va fi scos Dodon din cursă, sau o să-l reţină pe Andrei Năstase”, a spus Usatîi.

„Pentru a păstra puterea în stat, Plahotniuc va merge şi la răfuială fizică. El a spus că pe Năstase îl va distruge până în toamnă, iar dacă eu nu plec, voi fi distrus împreună cu el. La alegeri va fi ceva foarte dur şi acum eu ar trebui să tac, aşa cum tace Voronin, cum tace Iurie Leancă, cum tac alţi politicieni de buzunar ai lui Plahotniuc. Ei şi ce? Iată Filat a tăcut şi acum stă la Penitenciarul Nr.13, iar în curând va fi mutat la Penitenciarul de la Cricova şi îi vor fi adăugaţi încă nişte ani”, a opinat liderul Partidului Nostru.