„Astăzi nu am discutat detalii, dar chestii foarte generale. Avem o decizie a consiliului PPEM care a decis clar că ne aflăm în opoziţie. În zilele următoare vom convoca consiliului naţional în care vom prezenta oferta coaliţiei majoritare. Această majoritate deţine suficiente voturi. Remarc faptul că o astfel de generozitate nu prea se întâmplă, ceea ce ne face să analizăm mult mai riguros această ofertă. Ideea e de a consolida eforturile în procesul de integrare europeană PPEM deţine cunoştinţe şi expertiza necesară”, a declarat Iurie Leancă.

„Nu vorbim de o extindere a majorităţii parlamentare. Nu avem drept obiectiv să asimilăm în cadrul majorităţii parlamentare noi formaţiuni. Este o majoritate confortabilă. Dar propunem o formulă avantajoasă şi pentru noi, şi pentru ei”, a spus şi liderul PD, Marian Lupu.

Precizăm că liberal-democraţii au refuzat oferta coaliţiei majoritare, afirmând că actuala guvernare foloseşte toate metodele ilegale de intimidare, persecutare şi şantaj asupra reprezentanţilor PLDM, iar pe de altă parte cheamă la dialog.

Potrivit PLDM, acţiunile guvernării demonstrează clar că pretinsa „luptă cu corupţia" nu este decât un mit, obiectivul urmărit fiind perpetuarea actualului sistem antidemocratic şi fraudulos. Instituţiile statului, inclusiv cele de drept, sunt subordonate unui singur centru de comandă şi acţionează în funcţie de ordinele primite.