Preşedintele PPDA şi-a manifestat speranţa pentru identificarea unui candidat comun, care va fi în stare nu doar să atragă cât mai multă popularitate, dar şi să se bucure de sprijinul cetăţenilor. Totodată, Năstase consideră că regimul actual va fi tulburat doar dacă frontul antioligarhic ar veni cu un singur candidat.

„Eu încă mai sper că putem găsi un candidat comun care să reprezinte centru-dreapta, dar şi să aibă simpatia euroscepticilor, pentru că doar aşa poţi să câştigi. Eu mai sunt încă încrezător, ştiu însă că acestui regim îi va fi greu să ţină în captivitate şi să ia în captivitate Preşedinţia dacă vom veni cu un candidat comun. Dacă vom veni cu doi sau trei candidaţi dăm şanse regimului şi lipsim de şanse populaţia RM”, a mărturisit Andrei Năstase.

Preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, de asemenea, subliniază că a lansat apel către mai multe partide politice, însă nu s-a mai ajuns la un dialog. „Noi chiar credem într-un proces de consolidare, însă din păcate apelul nostru către toate forţele de a se aşeza la masa de discuţii au fost întâmpinat aţi văzut cum: cei din dreapta au spus că nu se aşează la discuţii cu cei din stânga, acei din stânga au spus că e utopic să-i aşezi pe cei din dreapta la o masă şi atunci am rămas aşa cum am rămas. Astăzi milităm pentru un preşedinte al poporului, care va face abstracţie de interesele partinice şi se va preocupa de interesele poporului”, a declarat liderul PPDA.

Pe lângă acestea, Andrei Năstase a anunţat că ar putea face faţă unui asemenea exerciţiu şi ar fi în stare să reîntoarcă miliardul acasă. „Eu aş merge şi aş spune „DA” – pot face faţă unei dispute cu această oligarhie criminală, am demonstrat de mai multe ori, m-am opus devalizării bugetului de stat şi dacă am putut să apăr 100 de milioane voi putea aduce şi miliardul acasă. Aş putea spune despre mine că pot face faţă acestui profil, dar nu ştiu dacă este suficient, deoarece este nevoie de sprijin popular larg, iar pentru asta e nevoie de sprijinul partidului, care reprezintă acest electorat ca să poţi să te extinzi. Dacă va fi cineva care va putea face asta mai bine, de ce nu. Eu cel mai mult am încredere în propriile mele forţe, în faptele mele din trecut, în ceea ce am făcut”, a conchis preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr.