Deputatul PLDM Maria Ciobanu a declarat că normele acestui proiect nici măcar nu pot fi puse în practică: „Ceea ce propuneţi dumneavoastră chiar nu poate fi implementat”.

Alţi deputaţi au criticat noile prevederi ale legii, printre care şi propunerea de a forma o Agenţie pentru dezvoltarea programelor pentru tineret, dar şi majorarea vârstei care descrie noţiunea de tânăr, aceasta fiind extinsă până la 35 de ani.

Totodată, unii legislatori au declarat că acest document trebuie remis către comisia de specialitatea.

„Nu avem nevoie de o lege populistă, dar de o lege cu soluţii la provocările cu care se confruntă tinerii. Apreciez că Guvernul vine cu o nouă lege a tineretului, dar aş vrea ca această lege să aducă o soluţie. După o analiză minuţioasă, am constatat că prezenta lege nu rezolvă problemele pe care le are tânăra generaţie. Nu am găsit niciun argument de se majorează vârsta. Propun ca acest proiect să fie amendat la lectura a doua. Vrem ca tinerii să nu fie încurajaţi doar pe hârtie, ei nu au nevoie de legi sterile. Vă îndemnăm să mai analizaţi acest proiect şi să veniţi cu o lege mai curajoasă”, a menţionat deputatul PLDM Liliana Palihovici.

„Acest proiect este unul general, fără a oferi ceva concret şi fără garanţii sociale”, a declarat deputatul PCRM Inna Şupac.

De asemenea, în document se menţionează că persoanele cu vârsta cuprinsă între 14-35 de ani vor cădea sub incidenţa noii legi a tineretului. Mai mult, proiectul prevede şi crearea unor comisii pentru politici de tineret.