Totuşi, Năstase subliniază că nu a fost pornită urmărirea penală şi în cazul filajului fizic şi electronic, interceptărilor telefonice sau ale mesajelor ce instigă la violenţă de o pagină falsă, creată de răufăcători sub numele său.

„A fost nevoie de 50 de zile ca structurile controlate de comanditarul spargerii poştei mele electronice să-mi comunice că ar fi iniţiat o cauză penală. Şi aceasta cu referire doar la spargerea contului de Gmail, nu şi la filajul fizic şi electronic sau interceptările telefonice, nu şi la crearea de pagini Facebook şi site-uri de esenţă teroristă, de pe care se difuzau apeluri la violenţă, chipurile din numele liderului Platformei Demnitate şi Adevăr. La fel ca şi în cazul jurnaliştilor de investigaţie sau a experţilor independenţi în materie de securitate energetică, beneficiarul crimelor este arhicunoscut şi în interiorul, dar şi în afara ţării”, a scris preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr pa pagina sa de Facebook.

Năstase remarcă însă că doar după ce a informat instituţiile internaţionale despre abuzurile asupra sa, forţele de ordine s-au autosesizat. Însă ceea ce îi preocupă cel mai mult, în viziunea liderului PPDA, este nu însăşi spargerea contului, ci mai degrabă martorii şi sursele de unde ar fi aflat despre aceasta.

„Abia după ce am informat în mod repetat instituţiile internaţionale, am fost chemat de un ofiţer de urmărire penală să mă recunoască în calitate de parte vătămată, să dau tot eu cu subsemnatul şi, culmea, să le spun cum şi din ce surse am aflat că spargerea s-a dat din comisariatul de politie Cantemir. Adică de către statul capturat de politicianul pitic. Ceea ce-i preocupă în mod special, la fel ca şi în cazul miliardului furat, sunt sursele noastre, eventualii martori”, a declarat Andrei Năstase.

„Trezeşte-te, Ţară. Te sugrumă dezmăţul, minciuna şi corupţia instituţionalizată. Te sugrumă regimul criminal Plahotniuc”, a conchis preşedintele Consiliului Marii Adunări Naţionale.