„Noi propunem să identificăm un candidat care să fie atractiv nu doar pentru segmentul proeuropean, dar care să atragă şi din eurosceptici, cu un mesaj antioligarhic, antisistem, care să aibă drept prioritate demolarea acest regim. Acest profil trebuie să fie acceptat şi de celelalte partide, pentru că ei se focusează foarte mult pe factorul geopolitic. Acum încercăm să grăbim aceste negocieri pentru că populaţia trebuie să ştie. Cu cât mai repede ajungem la un numitor comun şi vom cădea cu toţii la un acord cu profilul candidatului, mai departe procesul va merge mai uşor”, a declarat Slusari în cadrul emisiunii Alb&Negru de la Unimedia.

Politicianul afirmă că sondajele despre opţiunile de vot prezentate până acum au fost comandate de forţele de la guvernare pentru a manipula opinia publică.

„Plahotniuc înţelege foarte bine că Andrei Năstase şi Platforma DA niciodată n-o să facă compromisuri, că nu intră în paradigma sistemului lui Plahotniuc. Noi suntem partidul antisistem. Plahotniuc consideră că dacă Maia Sandu a fost 2-3 ani ministru, a făcut parte din sistem. Orice alt candidat din punctual lui de vedere este sistemic. Ei nu vorbesc atât de radical despre alegerile anticipate. Noi însă spunem categoric: dacă următorul preşedinte va fi ales din rândul Platformei DA, va declanşa alegerile anticipate, va întoarce miliardul înapoi, îi va trage la răspundere pe cei vinovaţi, va depolitiza instituţiile de drept”, a mai spus Slusari.