„În loc să vorbim despre miliardul furat şi despre modalitatea de recuperare a acestuia, noi preferăm să scriem despre faptul că Plahotniuc a făcut primii bani cărând paie. Această petiţie va fi valorificată atunci când se va schimba guvernarea, fiind la baza anularii legii respective, ea va servi şi ca bază probatorie pentru o eventuală anchetă pe marginea furtului bancar pentru că adoptarea legii respective nu este nimic altceva decât continuarea jafului, iar cei care votează, o să răspundă colectiv în faţa unui procuror şi a întregului popor. Petiţia poate servi şi temei pentru ca viitorul preşedinte ales de către popor să declanşeze un referendum privind modalitatea de recuperare a miliardului”, a declarat Plângău într-o postare pe facebook.

Membrul Platformei Demnitate şi Adevăr spune că de un an de zile luptăm nu doar cu sistemul putred, dar şi cu scepticismul oamenilor. „Am auzit de sute de ori, de la primul protest, deşte faptul că oamenii niciodată nu vor ieşi la proteste, despre faptul că ei sunt prea dezbinaţi, am auzi de mii de ori despre faptul că niciodată nu vom aduna semnături pentru un referendum, am auzit că niciodată nu vom putea alege singuri un preşedinte. Importanţa petiţiei respective este mai mare decât scepticismul sau lenea banală a multor oameni.”

„Toate tunurile, toată forţa peniţei, stiloului, foii, trebuie să lovească în hoţii de miliarde şi guvernarea proastă, şi nu mă refer doar la semnarea petiţiei ca modalitate de a riposta, dar şi la jurnalişti. Proteste, petiţii, asta-i ce pot face eu ca cetăţean activ, ceea ce poţi face tu ca jurnalist, e să mă susţii, să-i critici pe criminali, nu pe cei care ripostează împotriva crimei”, mai scrie Plângău în postarea sa.