„Astăzi în plenul Parlamentului se va încerca să se legalizeze un complot între oligarhi şi unionişti împotriva cetăţenilor Republicii Moldova şi a locuitorii municipiului Chişinău. Pe de o parte, PD-ul va susţine un proiect pentru a-i da competenţe suplimentare groparului de Chişinău Chirtoacă, el transformă Chişinăul într-un regat a familiei Ghimpu, Chirtoacă şi celor care sunt în Consiliul Municipal. Dorin Chirtoacă este pericolul nr.1 pentru Chişinău şi pentru locuitorii municipiului. Şi PD-ul este gata să legalizeze toate fărădelegile din Chişinău”, a menţionat Dodon.

„Pe de altă parte, PL-ul va vota proiectul bugetului pentru anul 2016. Un buget care în premieră are o cotă a surselor externe de 30%. Peste 500 milioane de dolari ei trebuie să ia din exterior, care nu sunt. Iată pentru asta unioniştii şi oligarhii votează. Îl fac gospodar pe Chirtoacă, Ghimpu închide ochii şi ia „pod kozîriok” tot ce spune PD-ul”, a adăugat liderul PSRM.

Totodată, Dodon a făcut un apel către toţi deputaţii: „Toţi acei care vor vota astăzi pentru legalizarea acestui complot: este complot împotriva chişinăuienilor, împotriva cetăţenilor Republicii Moldova. Toţi care vor vota sunt complici şi veţi fi responsabili de toate fărădelegile din Chişinău”.

Liderul socialiştilor a menţionat că în cazul în care aceste legi vor fi votate, ele vor fi atacate, inclusiv prin organizarea protestelor.

Precizăm că pe ordinea de zi a legislativului a fost inclus proiectul de lege privind statutul municipiului Chişinău, care prevede mai multe atribuţii pentru primarul capitalei.