„24 septembrie 2000, Iugoslavia. Alegerile prezidenţiale - câştigător este candidatul opoziţiei unificate, Vojislav Koštunica, propus de 18 partide politice care prezintă o ideologie complet diferită. Atunci alegerile au fost fraudate. Prin această fraudare, Milošević a încercat să obţină organizarea turului doi. Acest lucru a provocat proteste în masă şi toţi ne amintim care a fost soarta lui Milošević. Serbia nu este una dintre cele mai avansate ţări europene. Şi în 2000, şi după au existat o mulţime de tulburări, dar acum situaţia de acolo este mult mai bună decât în ​​Republica Moldova. De ce nu putem şi noi să mergem pe drumul iugoslav din 2000? Plahotniuc oare nu seamănă cu Milošević? Cred că sunt o mulţime de similitudini. Formal, şi în Iugoslavia lui Milošević, şi în Moldova lui Plahotniuc, există instituţii democratice, există şi partide. Şi acolo, şi aici, instituţiile de stat şi justiţia, de fapt, lucrează pentru un clan. Şi acolo şi aici, sunt foarte puţine media independente. Şi acolo, şi aici, opoziţia este atacată”, a declarat Slusari.

„La noi există o diferenţă. În timpul lui Milošević au fost asasinaţi mai mulţi oponenţi politici. La noi, până în prezent, sunt arestaţi protestatarii, dar asta va veni cu timpul. În acelaşi timp, Milošević a fost un politician real, cu anumite opinii politice, iar de mai multe ori a câştigat alegerile. Şi chiar şi în ultimele zilele de la conducere a avut un rating de 20-25%. Plahotniuc a intrat în politică prin uşa din spate, întotdeauna a rezolvat toate problemele politice cu ajutorul banilor şi al şantajului. Şi chiar controlează întreaga ţară cu un antirating de 93%. Deci, ce ne împiedică să trecem peste geopolitica tipic moldovenească şi să ne unim în faţa dictaturii tot mai evidente? Sau unii oameni cred că ei nu vor fi afectaţi de această dictatură şi vor putea să ajungă la o înţelegere cu Plahotniuc? Sau aşteptaţi asasinarea oponenţilor politici, când fiecare politician speră că nu va fi el?”, a adăugat membrul Platformei DA.

Alexandru Slusari mai spune că Platforma Demnitate şi Adevăr nu va sta la discuţii cu Plahotniuc, iar partidele de opoziţie trebuie să-şi unească forţele, pentru ca Republica Moldova să fie eliberată din captivitate. „Platforma Demnitate şi Adevăr nu are nicio speranţă. Primul glonţ va fi îndreptat spre noi, însă noi niciodată nu vom ajunge la un consens cu Plahotniuc. Noi suntem încrezuţi în puterile noastre. Avem un rating mare în toate sondajele. Avem şi o echipă unită. Dar noi înţelegem că, în situaţia actuală din Republica Moldova, trebuie să ne unim pentru a putea elibera ţara. Şi noi suntem pregătiţi pentru asta”, a punctat Slusari.